Pet kuaför; evcil hayvanlara tüy kesimi tırnak bakımı gibi pet kuaförlük hizmeti veren meslek dalıdır.

Pet kuaförlüğü mesleğini yapabilmek için pet kuaför sertifikası almak zorunludur. Pet kuaförü sertifikası almak için gerekli olan pet kuaförlüğü eğitimi almanın farklı alternatif yöntemleri bulunmaktadır. Pet kuaför eğitimi bu konuda uzman kişiler tarafından verilebilir. Bu eğitim için pet kuaförlüğü kursu veren kurumlara veya pet kuaför eğitimi veren uzman kişilere başvurulmalıdır.

 

Pet kuaför kursu veren kurumlar pet kuaförlük eğitimlerini belirli paketler halinde teorik ve uygulamalı eğitimler olarak sunmaktadır.Pet kuaförlüğü eğitimlerinin teorik eğitimleri günümüz koşulları ile online olarak verilebilmektedir. Pet kuaför eğitimlerinin içerikleri genellikle ortam, hijyeni, ekipmalar ve grooming olarak ayrılır.

Pet kuaförü olmak isteyen adaylar öncelikle kullanılacak kozmetikler ve cihazlar hakkında bilgilendirilir. Pet kuaförleri kullanması gerek şampuan, yumuşatıcı ve tozlar hakkında gerekli bilgiye sahiip olmalıdır. Ayrıca pet kuaförleri kullanılacak ekipmanlar ve kullanımıyla ilgili eğitilirler. Hangi ırklara hangi uygulamalar yapılması gerektiği pet kuaförlerinin eğitimlerindeki en önemli konulardandır.

Pet kuaförü adayları tıraş, tımar, manikür, kulak ve göz temizliği gibi eğitimleri de uygulamalı olarak alırlar.

Pet kuaförü açmak için sadece eğitim ve sertifika almak yeterli değildir. İlgili kurumlardan gerekli iş yeri açma ruhsatı alınmalıdır.

Tüm bu aşamaların sonunda pet kuaförü açmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken konulardan biri açmak istedikleri pet kuaförü merkezinin konumudur. Pet kuaförü açmak istedikleri bölgede evcil hayvan beslenme oranı iş olanağını arttıracağı için pet kuaförü merkezinin başarısını ve karlılığını büyük oranda etkiler. Bunun yanı sıra pet kuaförü hizmetleri tek seferlik hizmetler değildir. Pet kuaför hizmetleri belirli periyotlarla sürekli ihtiyaç duyulan hizmetler olduğu için gelen ziyaretçilerin tekrar gelmesini sağlamak pet kuaförü merkezlerinin temel hedefi olmalıdır. Bu sebeple pet kuaförleri kullandıkları ekipmanların ve verdikleri hizmetlerin kalitesini her zaman yüksek tutmalı ve memnuniyet odaklı olmalıdır.